12 ամենաօգտակարները սննդակարգից
Աղջիկների լավագույն բարեկամներն ամենևին էլ ադամանդները չեն, այլ այն 12 մթերատեսակները, որ ուղղակի պարտադիր են, եթե ուզում ես մնալ միշտ երիտասարդ, գեղեցիկ և առողջ:
1. Կաթ
Սա առաջինն է, որ մարդն ստանում է աշխարհ գալուն պես: Մայրական կաթն ուղղակի անհրաժեշտություն է երեխայի առողջության ու լիարժեք զարգացման համար: Դա այդպես է, որովհետև կաթում առկա է սպիտակուց՝ տարր, որն անհրաժեշտ է մեր մաշկին, ոսկրերին, մազերին և եղունգներին, նպաստում է դրանց աճին ու վերարտադրությանը:
Կաթի մեջ առկա երկրորդ էլեմենտն ամինաթթուներն են: Դրանք ոչ միայն նպաստում են մարսողությանը, այլև բարելավում մկանային տոնուսը: Սակայն բժիշկները խորհուրդ են տալիս օգտագործել ցածր յուղայնություն պարունակող կաթնամթերք խոլեստերինի մակարդակի բարձրացումից և ավելորդ քաշից խուսափելու համար:
Հավելում՝ կաթը պետք է լինի բնական, չվիտամինացված:
2. Մածուն
Պարունակում է նույն նյութերը, ինչ կաթը: Սակայն դրանցից զատ մածունն ունի բազում օգտակար բակտերիաներ, որոնք բարելավում են մարսողությունը և արագացնում մետաբոլիզմը: Դա կարևոր է հատկապես նրանց համար, ովքեր հետևում են իրենց արտաքինին և երազում ազատվել ավելորդ քաշից: Բայց եթե դու ստամոքսի հետ կապված խնդիրներ ունես (օրինակ՝ բարձր թթվայնություն), աշխատիր չչարաշահել մածունի օգտագործումը:
Հավելում՝ մասնագետների պնդմամբ՝ կալցիումն ավելի դյուրին է յուրացվում երեկոյան, այնպես որ մածուն խմիր քնելուց առաջ:
3. Հավի և ճագարի միս
Հավի և ճագարի միսը պարունակում են արդեն նշված սպիտակուցներն ու ամինաթթուները, իսկ դրանցից բացի` B խմբի վիտամիններ: Դրանք բարելավում են մարսողությունը և օժանդակում ածխաջրերի տրոհմանը: Ինչպես հայտնի է, ածխաջրերը բավական երկար ժամանակամիջոցում և մեծ դժվարությամբ են յուրացվում մեր օրգանիզմում, հետևաբար օգնականները դրանց տրոհման գործում բնավ չեն խանգարի: Բացի այդ, B խմբի վիտամինները բարելավում են սրտի և մկանների աշխատանքը, որը դարձնում է մեր օրգանիզմն ավելի առողջ, իսկ մեզ` ավելի գեղեցիկ:
Հավելում՝ առավել օգտակար է միսն ուտել խաշած վիճակում:
4. Ձուկ
Նախընտրությունը տուր ձողաձկների և սաղմոնների դասին պատկանող ձկներին: Դրանք պարունակում են, այսպես կոչված, չհագեցած ճարպաթթուներ, ունեն հակաօքսիդանտային ազդեցություն, բարձրացնում են տրամադրությունը և նույնիսկ բարելավում շարժողական կոորդինացիան:
Հավելում՝ եթե հետևում ես քաշիդ, կեր առավելապես ձողաձուկ. այն պակաս յուղալի է:
...
ՏԵՍՆԵԼ ԱՄԲՈՂՋԸ